Danmark stanser flygninger fra Dubai – stoler ikke på coronatester

Flyselskapet Emirates flyr direkte til både Norge og Danmark fra Dubai og De forente arabiske emiratene. Danmark mener coronatestene som tas ved inn- og utreise fra landet ikke holder mål og stanser nå flyvinger fra landet. Foto:  Adam Schreck / AP / NTB
Flyselskapet Emirates flyr direkte til både Norge og Danmark fra Dubai og De forente arabiske emiratene. Danmark mener coronatestene som tas ved inn- og utreise fra landet ikke holder mål og stanser nå flyvinger fra landet. Foto:  Adam Schreck / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

33 dansker som har besøkt Dubai, og som testet negativt for covid-19 før de fløy hjem, har testet positivt etter hjemkomst, ifølge Ekstra Bladet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De forente arabiske emirater var blant de første som åpnet opp for turister og har de siste ukene opplevd stor tilstrømming av turister. Samtidig har det vært en kraftig oppblomstring i coronasmitte.

Reisende har måttet ta koronatest både ved ankomst og avgang fra Dubai, men det stilles nå spørsmål ved kvaliteten på disse testene.

33 dansker som testet negativt for coronasmitte før de gikk om bord i flyet hjem til Danmark, viste seg likevel å være smittet da de ble testet på nytt etter hjemkomst, ifølge Ekstra Bladet s regjeringskilder.

Dansk UD fraråder alle unødvendige reiser til utlandet, men flere danske influensere og sportskjendiser har trosset rådet og de siste dagene lagt ut bilder fra ferieopphold i Dubai.

Fredag kunngjorde samferdselsminister Benny Engelbrecht at Danmark stanser alle flygninger fra Dubai i fem dager etter mistanke om at coronatestene som tas der ikke er pålitelige.

– Vi kan ikke overse denne mistanken, sier Engelbrecht.

Ifølge dansk UD befinner det seg for tiden 85 dansker på besøk i Dubai, og det er rundt 800 fastboende dansker der.

Alle som ankommer Danmark med fly, har siden 9. januar måtte legge fram en negativ coronatest som ikke er eldre enn 24 timer.