Munnbindløse Bali-turister straffes med armhevinger

<p>En offiser for offentlig orden byrå overvåker mens menn tar armhevinger som en straff for brudd på byens regulering som krever at folk bruker ansiktsmasker på offentlige steder for å dempe spredningen av coronavirus i Medan, Nord-Sumatra, Indonesia, onsdag 23. september. , 2020. (AP Photo / Binsar Bakkara)</p><p></p>
En offiser for offentlig orden byrå overvåker mens menn tar armhevinger som en straff for brudd på byens regulering som krever at folk bruker ansiktsmasker på offentlige steder for å dempe spredningen av coronavirus i Medan, Nord-Sumatra, Indonesia, onsdag 23. september. , 2020. (AP Photo / Binsar Bakkara) Foto: Binsar Bakkara / AP

Armhevinger under oppsyn av sikkerhetspersonell er straffen for utenlandske turister som ikke bruker munnbind på den indonesiske ferieøya Bali.

Myndighetene på Bali innførte munnbindpåbud i fjor.

Men de siste dagene har en rekke utlendinger blitt tatt uten munnbind, opplyser Gusti Agung Ketut Suryanegara, en talsperson for myndighetene.

Over 70 personer har fått bøter på 60 kroner. Men rundt 30 andre har sagt at de ikke har penger. I stedet er de blitt beordret til å ta armhevinger.

Folk uten munnbind må ta opptil 50 armhevinger. Folk som har på seg munnbind, men ikke bærer det på rett måte, må ta 15 armhevinger.

– Først påsto de at de ikke kjente til reglene. Deretter sa de at de hadde glemt munnbindet, eller at munnbindet var vått eller ødelagt, sier Suryanegara.

Videoopptak lagt ut i sosiale medier denne uken viser turister i T-skjorter og kortbukse som tvinges til å ta armhevinger i trykkende tropisk varme, mens sikkerhetspersonell iført munnbind står over dem.

En kvinne går langs Kuta-stranden på den indonesiske feriestedet Bali 15. august 2020, som har sett en nedgang i turismen etter utbruddet av COVID-19 coronavirus. (Foto av SONNY TUMBELAKA / AFP) Foto: Sonny Tumbelaka / AFP
En kvinne går langs Kuta-stranden på den indonesiske feriestedet Bali 15. august 2020, som har sett en nedgang i turismen etter utbruddet av COVID-19 coronavirus. (Foto av SONNY TUMBELAKA / AFP) Foto: Sonny Tumbelaka / AFP

Personvernpolicy