Twitter stengte kontoen til Kinas ambassade i USA

For at Twitter-kontoen til Kinas ambassade i Washington skal kunne gjenåpnes, må den aktuelle meldingen slettes. Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB
For at Twitter-kontoen til Kinas ambassade i Washington skal kunne gjenåpnes, må den aktuelle meldingen slettes. Illustrasjonsfoto: Andy Wong / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Twitter har stengt den kinesiske ambassaden i USAs konto etter en påstand om at kvinnelige uigurer i Xinjiang er frigjort og ikke lenger er «babymaskiner».

Noe av det siste Donald Trumps administrasjon gjorde denne uka, var å erklære at Kinas politikk og handlinger overfor muslimer og etniske minoriteter vest i Xinjiang, utgjør forbrytelser mot menneskeheten og folkemord.

Bakteppet er blant annet omfattende, tvungen prevensjon blant uigurer, en praksis nyhetsbyrået AP dokumenterte i fjor. En annen årsak som ble oppgitt, er tvangsarbeid, noe AP også har knyttet til ulike produkter som importeres til USA – deriblant klær og elektronikk.

Ambassadens konto ble låst fordi meldingen 7. januar brøt retningslinjene mot dehumanisering, opplyser en talsperson for Twitter. Twitter tillater ikke umenneskeliggjøring av en gruppe mennesker basert på deres «religion, kaste, alder, funksjonsnedsettelse, alvorlig sykdom, nasjonal opprinnelse, rase eller etnisitet».

Over én million uigurer og andre minoriteter antas å befinne seg i såkalte omskoleringsleirer nordvest i Xinjiang-regionen, der Kina også anklages for å tvangssterilisere kvinner. Kina sier det ikke er leirer, men yrkesskoler som skal hindre folk i å bli terrorister.

Kinas ambassade i Washington har ikke svart på Aps forespørsel om kommentar til saken og benekter også øvrige anklager om overgrep mot uigurer.

Ambassaden har ikke tvitret siden 8. januar. For at kontoen skal kunne gjenåpnes, må den aktuelle meldingen slettes.

Personvernpolicy