Den sørafrikanske coronavarianten kan øke risikoen for å bli smittet på nytt

En mann ble tirsdag koronatestet på en teststasjon nær Johannesburg. En sørafrikansk studie publisert onsdag konkluderer med at den muterte virusvarianten kan øke risikoen for å bli koronasmittet på nytt. Foto: Ali Greeff / AP / NTB
En mann ble tirsdag koronatestet på en teststasjon nær Johannesburg. En sørafrikansk studie publisert onsdag konkluderer med at den muterte virusvarianten kan øke risikoen for å bli koronasmittet på nytt. Foto: Ali Greeff / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den muterte coronavirusvarianten fra Sør-Afrika øker betraktelig risikoen for å bli coronasmittet på nytt, viser ny forskning.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Funnene fører til bekymring for at vaksinene kan være mindre effektive mot mutasjonen, viser tidlige resultater fra studien lagt fram onsdag.

Andre studier har vist at vaksinene trolig vil virke effektivt mot den muterte varianten fra Storbritannia.

Forskere i Sør-Afrika har testet den muterte varianten – 501Y.V2 – mot blodet til friskmeldte coronasmittede personer. De oppdaget at varianten er motstandsdyktig til antistoffene fra sykdommen.

– Dette indikerer at nye varianter som 501Y.V2 utgjør en betydelig risiko for å bli smittet på nytt, konkluderte forskerne.