Mexicos president ber USA endre innvandringspolitikken

Mexicos president Andrés Manuel López fraråder migrantene å komme til Mexico, men understreker at migrantenes rettigheter må respekteres. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB
Mexicos president Andrés Manuel López fraråder migrantene å komme til Mexico, men understreker at migrantenes rettigheter må respekteres. Foto: Marco Ugarte / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tusenvis av migranter forsøker å ta seg til USA gjennom Mellom-Amerika. Mexcios president ber USA gjennomføre store reformer innen innvandringspolitikken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes tiden er inne for at forpliktelsene [til innvandringsreformen] skal oppfylles, og det er det vi håper, sier president Andrés Manuel López Obrador ifølge BBC.

En karavane på mellom 2.000 og 4.000 migranter har de siste dagene vært på vei gjennom Guatemala mot grensa til Mexico. Migrantene håper å ta seg videre til USA.

– I Joe Bidens kampanje tilbød han å fullføre innvandringsreformen, og jeg håper at han er i stand til å oppnå det, sier López Obrador.

Selv om migrantene når grensa til Mexico, venter nye prøvelser i form av tusenvis av soldater fra Mexicos nasjonalgarde. Landet har gjort det klart at de vil håndheve landets immigrasjonslov, som er ekstra skjerpet som følge av koronapandemien.