CNN: Husholdningssjefen tar imot Biden i Det hvite hus

Det hvite hus gjøres klart til at Joe Biden skal flytte inn og ta over som USAs president. Foto: Joe Raedle / AP / NTB
Det hvite hus gjøres klart til at Joe Biden skal flytte inn og ta over som USAs president. Foto: Joe Raedle / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Når Joe Biden flytter inn i Det hvite hus, er det mye som bryter med kutymen. Da har Donald Trump flyttet ut, og en historisk vaskejobb startet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Påtroppende president Biden blir avvist av sin forgjenger på flere vis onsdag. CNN kaller det en avvisning av historisk størrelse. Trump har allerede varslet at han ikke kommer på seremonien der Biden tas i ed.

Trump har heller ikke invitert Biden-ekteparet inn i det som snart skal bli deres hjem, slik en avtroppende president vanligvis gjør. Trøsten får være at Biden er godt kjent der etter åtte år som visepresident.

Biden-paret kommer til å bli møtt av Timothy Harleth, som er sjef for husholdningen i Det hvite hus, sier kilder til CNN. Han har tidligere jobbet på Trump International Hotel i Washington og ble ansatt av Trump i 2017.

På ettermiddagen onsdag skal Biden, som da er blitt president, delta på en kranseseremoni på den nasjonale gravlunden Arlington. Der vil de tidligere presidentene Bill Clinton, George W. Bush og Barack Obama delta.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er under denne seremonien mesteparten av Biden sine personlige eiendeler vil bli flyttet inn i Det hvite hus.

Da har Trump allerede flyttet ut og reist til Florida. Etter at den avtroppende presidenten er ferdig pakket ut, går en historisk stor vaskejobb i gang.

Det har ingenting med Trump å gjøre, eller at Biden har støv på hjernen, men frykt for bakterier og virus i koronaens tidsalder. Alle tepper, gardiner og møbler blir grundig vasket.

– Vaskingen starter med en gang Trump er ute, sier en kilde til CNN.