Migranter møtt av tåregass i Guatemala

Flere tusen migranter fra Honduras braket søndag sammen med sikkerhetsstyrker i Guatemala i Vado Hondo. Foto: Sandra Sebastian / AP / NTB
Flere tusen migranter fra Honduras braket søndag sammen med sikkerhetsstyrker i Guatemala i Vado Hondo. Foto: Sandra Sebastian / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Politiet i Guatemala tok søndag i bruk tåregass mot gruppen på tusener av migranter fra Honduras som er på vei til USA, ifølge AFP-journalister på stedet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Politifolk og soldater omringet migrantgruppen ved landsbyen Vado Hondo, nær grensen til Honduras, før de brukte tåregass.

Soldater slo også mot personer som forsøkte å trenge gjennom barrikadene, ifølge AFP-journalister på stedet.

I møte med sikkerhetsstyrkene trakk migrantene seg tilbake. Noen flyktet tilbake til fjellene, mens andre holdt seg i området. Mange mistet eiendelene sine.

Det er anslått at 9.000 migranter fra Honduras lørdag krysset grensen til Guatemala. De har som mål å komme seg til USA, men først må de gjennom Guatemala og Mexico.

For å begrense spredningen av koronasmitte har Guatemalas sikkerhetsstyrker fått strenge ordre om å ikke la noen passere.

– Gruppen vil ikke slippe gjennom, sa Guillermo Diaz, sjef for migrasjonsmyndighetene i Guatemala.

Migrantene er på flukt fra fattigdom, arbeidsløshet og narkotikarelatert vold. To orkaner som nylig traff Mellom-Amerika, har forverret situasjonen i regionen ytterligere. Migrantene håper på et bedre liv i et USA med Joe Biden som president.

Myndighetspersoner sier at nesten 1.400 av migrantene, deriblant 192 barn, har blitt returnert til Honduras søndag.