Engelsk kystby blir vertskap for neste G7-toppmøte

Statsminister Boris Johnson har valgt badebyen Carbis Bay i Cornwall som arena når Storbritannia tar imot ledere fra verdens mektigste industriland. Det er det første møtet på to år. Foto: Dominic Lipinski / pool via AP / NTB
Statsminister Boris Johnson har valgt badebyen Carbis Bay i Cornwall som arena når Storbritannia tar imot ledere fra verdens mektigste industriland. Det er det første møtet på to år. Foto: Dominic Lipinski / pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannia velger badebyen Carbis Bay i Cornwall som arena når landet tar imot ledere fra verdens mektigste industriland – det første møtet på to år.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det er ventet at den globale innsatsen for å håndtere koronapandemien og klimaendring står høyt på agendaen når ledere fra USA, Canada, Frankrike, Tyskland, Italia, Japan, Storbritannia og EU møtes 11. juni.

– G7 har lenge vært en pådriver for avgjørende internasjonal handling for å takle de største utfordringene vi står overfor, sier den britiske statsministeren Boris Johnson i en uttalelse.

Australia, India og Sør-Korea har også blitt invitert til det første møtet på nærmere to år der G7-landenes ledere møtes ansikt til ansikt.

Forrige gang Storbritannia ledet presidentskapet i G7 var i 2013. Da ble det årlige møtet avholdt ved Lough Erne Resort i Nord-Irland. Denne gang er det Sørvest-England som får besøk av verdenslederne.

– For to hundre år siden var tinn- og kobbergruvene i Cornwall hjertet i Storbritannias industrielle revolusjon. Denne sommeren blir Cornwell igjen kjernen til store globale endringer og fremskritt, sier Johnson i en uttalelse.