Rop om hjelp høres fra ruinene etter skjelvet i Indonesia

Innbyggere i Mamuju på Sulawesi i Indonesia undersøker skadene etter jordskjelvet fredag. Foto: Rudy Akdyaksyah / AP / NTB
Innbyggere i Mamuju på Sulawesi i Indonesia undersøker skadene etter jordskjelvet fredag. Foto: Rudy Akdyaksyah / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dødstallet stiger raskt etter jordskjelvet i Indonesia. Skjelvet skapte full panikk da de kraftige rystelsene rammet like etter midnatt.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Få timer etter skjelvet på øya Sulawesi hadde myndighetene allerede bekreftet at minst 34 var omkommet. Hundrevis er skadd. Skjelvet, som hadde en styrke på 6,2, jevnet et sykehus med jorden, og mange andre bygninger er ødelagt.

Redningsmannskap og frivillige jobbet fredag intenst for å finne overlevende i ruinene og i jordmassene.

For bare to og et halvt år siden mistet tusenvis av mennesker livet da øya ble rammet av et kraftig skjelv som også utløste en tsunami. Det nye skjelvet førte til at livredde innbyggere rømte fra hjemmene sine og strømmet ut i gatene i frykt for et like dødbringende skjelv.

Mange av de døde er funnet i byen Mamuju, opplyser Ali Rahman, leder for den lokale etaten for katastrofehåndtering.

Skjelvets episenter lå 6 kilometer nordøst for byen Majene, som ligger vest på øya, melder Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nyhetsbyrået rapporterer at så mange som 650 personer er skadd som følge av skjelvets ødeleggelser.

Roper om hjelp

Over 300 hus, et helsesenter og en militær bygning ble ødelagt i byen Mamuju og flere jordras stenger veien mellom Mamuju og Majene. Det meldes om flere personer som er sperret inne i sammenraste bygninger.

I en video publisert av landets etat for katastrofehåndtering, roper en liten jente om hjelp og sier at moren er i live, men ikke i stand til å bevege seg. Redningsmannskapene på stedet forsøker å hjelpe, og sier i videoen at det trengs gravemaskin for å hjelpe dem ut.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

En annen video viser ødelagte broer og sammenraste bygninger. Et hotell er blant bygningene som har kollapset, opplyser myndighetene. I tillegg har guvernørens kontor store skader.

Ikke oversikt over omfang

Flere ansatte og pasienter er også innesperret i ruinene av et sykehus som raste sammen i jordskjelvet. TV-stasjoner melder om at pasienter er flyttet til telt utenfor restene av bygget.

– Sykehuset er jevnet med jorden – det kollapset, sier en talsperson for redningsmannskapene i Mamuju.

– Pasienter og ansatte er sperret inne, og vi prøver å redde dem ut, sier han uten å nevne antall.

Skjelvet hadde en dybde på 18 kilometer under bakken, ifølge det amerikanske jordskjelvinstituttet USGS.