Nord-Korea viste fram nye våpen i militærparade

NOrd-Koreas leder Kim Jong-un har brukt partikongressen til å kalle USA for landets fremste fiende og lovet nye, kraftigere våpen. Foto: KCNA/AP /NTB
NOrd-Koreas leder Kim Jong-un har brukt partikongressen til å kalle USA for landets fremste fiende og lovet nye, kraftigere våpen. Foto: KCNA/AP /NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

En massiv militærparade og framvisning av landets våpenarsenal rundet av partikongressen i Nord-Korea, der Kim Jong-un har utpekt USA som fiende nummer én.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

«Verdens kraftigste våpen, missiler som kan avfyres fra en ubåt, ankom plassen én etter én og demonstrerte styrken til de militære styrkene», skriver det statsstyrte nyhetsbyrået KCNA om paraden i hovedstaden Pyongyang.

Bilder visere soldater som taktfast marsjerer i formasjon, tanks og svære raketter.

En smilende Kim Jong-un, Nord-Koreas suverene leder, skuet ut over seansen iført en svart skinnjakke og pelshatt.

Styrkeoppvisningen var del av den flere dager lange kongressen til Nord-Koreas kommunistiske parti, som i praksis er landets øverste beslutningsmyndighet.

I løpet av kongressen har Kim Jong-un omtalt USA som Nord-Koreas «fremste fiende». Paraden ble gjennomført få dager før Joe Biden tas i ed som USA nye president og var den andre militærparaden på kun få måneder.