McConnell: Ingen mulighet for rettferdig riksrettssak før Trump går av

Senator Mitch McConnell i kongressbygningen etter at den ble stormet av Trump-tilhengere i forrige uke. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB
Senator Mitch McConnell i kongressbygningen etter at den ble stormet av Trump-tilhengere i forrige uke. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Lederen for Republikanerne i Senatet, Mitch McConnell, mener det ikke ville vært mulig å gjennomføre en rettferdig riksrettssak før Donald Trump går av.

Trump går av som president om én uke. Mange demokrater mener han bør fjernes fra Det hvite hus før det, men McConnell har avvist å kalle sammen Senatet tidligere enn planlagt for å hurtigbehandle riksrettstiltalen.

I en uttalelse onsdag viser han til Senatets regler og prosedyrer og tidligere presedens for behandling av riksrettssaker.

– Det er rett og slett ingen mulighet for at en seriøs og rettferdig rettssak kunne blitt fullført før påtroppende president Biden tas i ed neste uke, sier McConnell.

– Selv om senatsprosessen hadde begynt denne uken og foregått raskt, ville det ikke blitt noen endelig dom før Trump hadde gått av, legger han til.

Mens det er Representantenes hus som tar ut tiltale i riksrettssaker, er det Senatet som behandler tiltalen og kommer med en kjennelse.

Senatet trer sammen igjen tirsdag neste uke, dagen før Joe Biden overtar som president.

Personvernpolicy