Den ene svarte boksen etter flystyrten i Indonesia er funnet

Et massivt søk pågår tirsdag etter flystyrten utenfor kysten av Indonesia søndag. Foto: Eric Ireng / AP / NTB
Et massivt søk pågår tirsdag etter flystyrten utenfor kysten av Indonesia søndag. Foto: Eric Ireng / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dykkere har fått tak i den ene svarte boksen til flyet som styrtet utenfor kysten av Indonesia søndag med 62 passasjerer. Boksen kan gi viktige svar om ulykken.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Lokale medier melder om funnet av boksen, men det er ikke klart om det er snakk om ferdsskriveren eller taleregistratoren.

Flyet styrtet i havet fra 3.000 meters høyde rett etter avgang fra flyplassen i Jakarta søndag. Årsaken er ikke kjent, men flyet var trolig intakt da det traff vannet.

Vanskelig søk

De svarte boksene samler informasjon om flyets hastighet og høyde, samt samtaler mellom mannskapet. De kan dermed gi informasjon om hva som foregikk i minuttene før ulykken.

Søket etter boksene har vært krevende. Dykkere må kjempe mot sterke havstrømmer og utfordrende værforhold.

– De må lete gjennom søppel og andre vrakrester, og mudder og dårlig sikt er også en utfordring, sier talsperson Yusuf Latif i søk- og redningstjenesten tirsdag.

Flere tusen leter

Rundt 3.600 letemannskaper deltok tirsdag i søket etter vrakrester og levninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

– Håpet er at med disse ressursene kan vi maksimere mulighetene til å finne ting under vann, sier brigader Sarman, som er operasjonsleder for det nasjonale søk- og redningsbyrået.

Undervannsbilder viser at forvridde rester etter Boeing 737-500-flyet er strødd utover havbunnen.

Mandag ble den første omkomne passasjeren identifisert. Etterforskere jobber videre med å samle levninger og identifisere flere ofre ved hjelp av fingeravtrykk og DNA.