Guterres klar for en ny periode som FNs generalsekretær

FNs generalsekretær António Guterres sier han er klar for en andre periode som leder for organisasjonen, ifølge hans talsperson. Foto: Michael Sohn / pool via AP / NTB
FNs generalsekretær António Guterres sier han er klar for en andre periode som leder for organisasjonen, ifølge hans talsperson. Foto: Michael Sohn / pool via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

FNs generalsekretær António Guterres sier han er klar for en andre periode som leder for organisasjonen, ifølge hans talsperson.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Guterres informerte hovedforsamlingens president og Sikkerhetsrådet om at han er tilgjengelig for en andre periode som generalsekretær i FN, som er fra 2022 til 2026, opplyser talsperson Stephane Dujarric.

Den 71 år gamle generalsekretæren informerte Sikkerhetsrådet om avgjørelsen på fredag, ifølge flere diplomatiske kilder. Hans ønske har så langt ikke blitt møtt med innvendinger fra noen av de faste medlemmene i rådet.

Det er tradisjon for at FNs generalsekretærer sitter i maks to perioder, men før presidentvalget i USA skal Guterres ikke ha ønsket å fortsette dersom Donald Trump ble gjenvalgt.