Giuliani kan bli kastet ut av advokatforening

<p>Rudy Giuliani talte til Trump-tilhengere i Washington i forkant av opptøyene i kongressbygningen. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB</p><p></p><p></p>
Rudy Giuliani talte til Trump-tilhengere i Washington i forkant av opptøyene i kongressbygningen. Foto: Jacquelyn Martin / AP / NTB

Advokatforeningen i New York skal undersøke om Rudy Giuliani bør fratas medlemskapet som følge av sin rolle i forkant av opptøyene i Kongressen.

I en uttalelse viser New York State Bar Association (NYSBA) til hvordan Giuliani har bidratt til å fremme Donald Trumps grunnløse påstander om valgfusk.

Advokatforeningen siterer også fra talen som Giuliani holdt før en stor gruppe Trump-tilhengere trengte seg inn i kongressbygningen.

Etter å ha mottatt flere hundre klager på Giuliani har NYSBA igangsatt en gransking for å avgjøre om han bør fratas medlemskapet.

Giuliani er Donald Trumps personlige advokat og tidligere ordfører i New York City. Selv om han skulle miste medlemskapet i NYSBA, kan han fortsatt praktisere som advokat.

Personvernpolicy