Mannskapet på styrtet indonesisk fly erklærte ikke nødsituasjon

Arbeidere i Jakarta jobber ved vrakdeler funnet i havet. Dita Alangkara / AP / NTB
Arbeidere i Jakarta jobber ved vrakdeler funnet i havet. Dita Alangkara / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannskapet på det indonesiske flyet som styrtet i helgen, erklærte ikke en nødsituasjon, ifølge den pågående etterforskningen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søndag ble de såkalte svarte boksene lokalisert da deler av flyskroget ble hentet opp av sjøen. Redningsarbeidere fant også levninger og eiendeler etter de 62 passasjerene.

Det er så langt ikke kjent hva som forårsaket ulykken. Et opptak av samtalene flyet hadde med flygekontrolltjenesten, viste ikke noe unormalt.

– Det er som en vanlig samtale og ingenting mistenkelig, sier Nurcahyo Utomo, en av myndighetenes etterforskere, til AFP.

Den innledende etterforskningen antyder at flyet mest sannsynlig var intakt da det traff vannet.

Dårlig sikkerhet

Håpet er at de svarte boksene skal gi svar på hvorfor Boeing 737-500-flyet fra indonesiske Sriwijaya Air styrtet få minutter etter avgang fra Jakarta.

Flyselskapet hadde ikke registrert en ulykke med dødelig utfall siden 2003, men Indonesias luftfartssektor har hatt sikkerhetsbekymringer hengende over seg. Tidligere fikk ikke Indonesias flyselskaper være i amerikansk og europeisk luftrom.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

I oktober 2018 styrtet et Boeing 737 MAX-fly utenfor Jakarta, en av to ulykker som gjorde flytypen ble satt på bakken i lang tid.

Dykkere jobber

Mandag skal dykkere fra den indonesiske marinen forsøke å hente opp ferdsskriveren dersom været tillater det, melder nyhetsbyrået Reuters.

– Vi kan innsnevre søket i dag til 200 til 500 meter fra punktet som ble lokalisert, sa en marinedykker til TV-kanalen Kompas.

Flyet hadde 62 mennesker om bord og var på vei fra Jakarta til Pontianak på øya Borneo da det styrtet.