Færre Nato-motstandere i Sverige

Sveriges befolkning er nå tredelt i synet på et eventuelt Nato-medlemskap, viser en undersøkelse fra Dagens Nyheters og Ipsos. Arkivfoto: Pontus Lundahl / NTB
Sveriges befolkning er nå tredelt i synet på et eventuelt Nato-medlemskap, viser en undersøkelse fra Dagens Nyheters og Ipsos. Arkivfoto: Pontus Lundahl / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges befolkning er nå tredelt i synet på et eventuelt Nato-medlemskap, viser en undersøkelse fra Dagens Nyheter og Ipsos.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mens 35 prosent sier nei til medlemskap i forsvarsalliansen, svarer nå 33 prosent ja på spørsmålet om Sverige bør søke medlemskap. Og 32 prosent vet ikke, viser målingen.

Andelen motstandere av svensk deltakelse i alliansen har minket med 3 prosentpoeng, og andelen som er positive til medlemskap har økt like mye siden forrige måling for om lag ett år siden.

– Dette er tredje måling på rad der andelen som er imot Nato-medlemskap synker. Det betyr at det for første gang siden vi startet målingen er jevnt mellom tilhengere og motstandere av et Nato-medlemskap, sier analytiker Nicklas Källebring i Ipsos til DN.

I undersøkelsen, som ble gjennomført i første havdel av desember, deltok 1.226 personer.