Vrakdeler fra styrtet indonesisk fly skal være funnet

Det indonesiske forsvaret har opprettet et krisesenter for pårørende til passasjerene som var om bord i flyet som trolig styrtet i havet kort tid etter avgang fra jakarta lørdag.
Det indonesiske forsvaret har opprettet et krisesenter for pårørende til passasjerene som var om bord i flyet som trolig styrtet i havet kort tid etter avgang fra jakarta lørdag. Foto: Skjermdump/Flightradar24
Artikkelen fortsetter under annonsen

Indonesias redningstjeneste bekrefter at de har lokalisert passasjerflyet som forsvant kort tid etter avgang fra Jakarta lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Vi har gitt koordinatene for flyet til alle marinefartøy i området, sa en talsmann for den indonesiske marinen ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Den indonesiske marinen har sendt elleve fartøy til området, for å delta i søket etter det savnede flyet.

Passasjerflyet fra det indonesiske lavprisselskapet Sriwijaya Air var på vei til Pontianak på øya Borneo da kontakten ble brutt kort tid etter avgang.

Det er ikke fastslått hvor mange som var om bord i flyet, men ifølge en ubekreftet passasjerliste var det 62 personer.

Ifølge indonesiske Metro TV står det oppført 56 passasjerer på lista, blant dem sju barn og tre spedbarn. Flyet skal i tillegg ha hatt et mannskap på seks.

Ifølge nettstedet Flightradar24 , som overvåker internasjonal luftfart, mistet flyet over 10.000 fot høyde på under 1 minutt, før all kontakt ble brutt.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Dette skjedde 4 minutter etter at flyet, som er av typen Boeing 737-500, hadde tatt av fra Jakarta.

Ubekreftede funn

Ifølge ubekreftede meldinger og bilder delt av lokale journalister på Twitter , bekrefter den indonesiske redningstjenesten Basarnas at det er gjort funn i havet der flyet antas å ha styrtet.

Det har også kommet ubekreftede meldinger om funn av levninger.

Mannskapet på to fiskebåter forteller til CNN Indonesia at de hørte en eksplosjon i området på samme tidspunkt som flyet forsvant fra radaren.

Styrtet nær øy

En talsmann for lokale myndigheter på øygruppa Seribu bekrefter overfor det indonesiske nettstedet Kompas.com at flyet styrtet ved den lille øya Male.

– Det stemmer, sier talsmannen, som forteller at lokale fiskere var vitne til styrten og kontaktet myndighetene for å varsle og tilkalle hjelp.

Redningsmannskaper fra øya skal nå være framme ved stedet der flyet styrtet, men det er ikke meldt om funn av overlevende.