Kim Jong-un innrømmer at Nord-Koreas utviklingsplan har mislyktes

Nord-Koreas leder Kim Jong-un innrømmer på en partikongress at landets økonomiske utviklingsplaner har mislyktes. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB
Nord-Koreas leder Kim Jong-un innrømmer på en partikongress at landets økonomiske utviklingsplaner har mislyktes. Foto: Korean Central News Agency / Korea News Service via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Nord-Koreas leder Kim Jong-un innrømmer i en tale at landets økonomiske utviklingsplaner kommer til kort på «nesten alle områder».

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det sa den nordkoreanske lederen da han åpnet det som er den første fullstendige partikongressen på fem år i landet.

I åpningstalen sier Kim Jong-un at utviklingsmålene, som ble satt på en kongress i 2016, i stor grad ikke er oppfylt når det kommer til nesten alle områder, ifølge det statlige nyhetsbyrået KCNA.

Partikongressen er ment å vise innbyggerne at Kim har kontroll over covid-19-situasjonen og andre økende økonomiske problemer landet står overfor.

Kongressen finner sted få uker før Joe Biden innsettes som president i USA, og det er ventet at Biden vil videreføre sanksjonene mot Nord-Korea. I tillegg har landet stengt grensene mot Kina på grunn av pandemien, noe som forsterker de økonomiske utfordringene.

I talen beskriver Kim utfordringene som «de verste av alle», ifølge KCNA. Han tar til orde for en ny femårsplan.

– Vi bør ytterligere fremme og utvide suksessene og seirene vi har oppnådd gjennom vår møysommelige innsats, men unngå å få de smertefulle leksjonene igjen, sier Kim ifølge byrået.