1,3 millioner vaksinert i Storbritannia

Storbritannias statsminister Boris Johnson opplyser at 1,3 millioner briter er vaksinert så langt. Samtidig er smittesituasjonen dramatisk i landet. Foto: Hannah McKay, Pool Photo via AP / NTB
Storbritannias statsminister Boris Johnson opplyser at 1,3 millioner briter er vaksinert så langt. Samtidig er smittesituasjonen dramatisk i landet. Foto: Hannah McKay, Pool Photo via AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

1,3 millioner er vaksinert i Storbritannia, og 1,1 millioner av dem er i England, sier statsminister Boris Johnson tirsdag kveld.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Selv om antall vaksinerte går opp, er krisen langt fra over i Storbritannia, skriver Sky News. Antall innlagte, nye smittetilfeller og dødsfall fortsetter også å gå opp.

Johnson sier at så mange som én million personer i England alene er smittet nå. Det tilsvarer nesten to prosent av befolkningen.

Mandag innførte Johnson en ny nasjonal nedstenging for de 56 millioner innbyggerne som bor i England, for å bremse den dramatiske smitteutviklingen. Bare timer før hadde Skottland annonsert en ny nedstenging, og Wales var allerede stengt ned.

Vaksinering startet allerede i begynnelsen av desember i Storbritannia. For tiden blir folk vaksinert både med Pfizer/Biontech-vaksinen og AstraZeneca og Oxford-universitetets vaksine.