Tyskland oppnådde alle klimamål takket være coronapandemien

To personer går gjennom det tomme innsjekkingsområdet på flyplassen i München i desember. Coronapandemien og påfølgende oppbremsing i samfunnet har ført til at Tyskland oppnådde alle sine klimamål i 2020. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB
To personer går gjennom det tomme innsjekkingsområdet på flyplassen i München i desember. Coronapandemien og påfølgende oppbremsing i samfunnet har ført til at Tyskland oppnådde alle sine klimamål i 2020. Foto: Matthias Schrader / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Tyskland nådde alle sine mål om reduksjon av utslipp av klimagasser i 2020. Men det skyldtes coronapandemien og ikke politiske beslutninger, ifølge eksperter.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Europas største økonomi slapp ut 42,3 prosent mindre drivhusgasser i 2020 sammenlignet med nivåene fra 1990, ifølge den Berlin-baserte tenketanken Agora Energiewende.

Det opprinnelige målet var en reduksjon på 40 prosent. Det målet var det imidlertid de færreste som trodde var mulig fram til pandemien inntraff og førte til oppbremsing i industri, reiseliv og i det offentlige livet generelt.

Ifølge tenketanken slapp Tyskland ut 722 millioner tonn drivhusgasser i fjor.