Löfven forklarer seg for det svenske folk på Instagram

– I disse tilfellene har jeg sikret at det ikke har vært noen trengsel. Og selv jeg forsøker, akkurat som så mange andre, for øvrig å alltid følge Folkhälsomyndighetens råd og anbefalinger, skriver Sveriges statsminister Stefan Löfven etter sin omstridte juleshopping. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
– I disse tilfellene har jeg sikret at det ikke har vært noen trengsel. Og selv jeg forsøker, akkurat som så mange andre, for øvrig å alltid følge Folkhälsomyndighetens råd og anbefalinger, skriver Sveriges statsminister Stefan Löfven etter sin omstridte juleshopping. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sveriges statsminister Stefan Löfven ble like før jul observert på et kjøpesenter i Stockholm. Nå redegjør han for julehandelen sin i et innlegg på Instagram.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsministeren har fått hard kritikk for å ha oppsøkt et kjøpesenter til tross for Folkhälsomyndighetens og hans egen oppfordring om at alle bør unngå steder med mange mennesker.

I Instagram-innlegget torsdag skriver Löfven dette:

– Jeg forstår at folk har reagert når de leser at jeg har utført ærender i desember.

Han oppgir at han har handlet mat, reparert en klokke, lett etter reservedeler til barberingsmaskinen, samt vært på Systembolaget for å kjøpe en julepresang til sin kone Ulla.

– Jeg har sikret at det ikke har vært noen trengsel

– I disse tilfellene har jeg sikret at det ikke har vært noen trengsel. Og selv jeg forsøker, akkurat som så mange andre, for øvrig å alltid følge Folkhälsomyndighetens råd og anbefalinger. I ettertid funderer jeg så klart på om for eksempel julepresangen til Ulla kunne vært bestilt på nettet i stedet, i god tid, skriver han.

Innlegget avsluttes med at Löfven ser framover, mot det nye året, og at han ser lys i horisonten som følge av blant annet vaksinen mot covid-19.