Ti Hongkong-aktivister dømt i Kina

Demokratiaktivister i Hongkong holder plakater med bilder av tolv aktivister som ble dømt i Kina, foran den kinesiske regjeringens kontorer i byen. Foto: Kin Cheung / AP / NTB
Demokratiaktivister i Hongkong holder plakater med bilder av tolv aktivister som ble dømt i Kina, foran den kinesiske regjeringens kontorer i byen. Foto: Kin Cheung / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ti demokratiaktivister fra Hongkong ble onsdag dømt til opp til tre års fengsel i Kina for å ha forsøkt å rømme til Taiwan.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Tang Kai-yin ble dømt til tre års fengsel og Quinn Moon ble dømt til to år for å ha organisert en ulovlig grensekryssing.

De øvrige åtte fikk sju måneders fengsel for å ha krysset grensa ulovlig, mens to tenåringer blant de tolv som ble pågrepet, ble sendt tilbake til Hongkong der de ble tatt hånd om av politiet.

De tolv ble i august tatt av kystvakten da de forsøkte å flykte fra Hongkong i en speedbåt med kurs for Taiwan. Etter at de ble pågrepet, forsvant de i Kina inntil de dukket opp til rettssaken i Shenzhen.

Medlemmer av de dømtes familier sier de ble nektet tilgang til sine kjære mens de satt fengslet, og heller ikke fikk velge forsvarere for dem. De ble varslet om rettssaken tre dager før.

Da rettssaken startet, samlet flere diplomater fra vestlige land seg utenfor, men de ble nektet adgang.

Blant dem som fikk sju måneder, er Andy Li, en kjent aktivistleder i Hongkong.

En rekke demokratiaktivister har flyktet til Taiwan eller andre land av frykt for å bli forfulgt etter at den nye sikkerhetsloven ble innført i juni.