CNN: Studie viser at langt flere var koronasmittet i Wuhan enn hittil dokumentert

<p>Kina melder om åtte smittetilfeller og sju dødsfall det siste døgnet. Her venter folk som har blitt friske av viruset på å få reise hjem fra karantene i Wuhan i Hubei. Foto: Xiong Qi / Xinhua via AP / NTB scanpix</p>
Kina melder om åtte smittetilfeller og sju dødsfall det siste døgnet. Her venter folk som har blitt friske av viruset på å få reise hjem fra karantene i Wuhan i Hubei. Foto: Xiong Qi / Xinhua via AP / NTB scanpix Foto: NTB scanpix

Nesten en halv million innbyggere i den kinesiske byen Wuhan kan ha vært smittet av coronaviruset, viser en ny kinesisk studie.

Ifølge CNN er studien laget av det kinesiske smitteverninstituttet CDC og publisert på sosiale medier i Kina mandag.

Forskerne har analysert antistoffer mot coronaviruset i prøver fra 34.000 mennesker i Wuhan og andre byer i Hubei-provinsen, samt fra en rekke andre kinesiske byer, deriblant Shanghai og Beijing.

Blant innbyggerne i Wuhan fant forskerne at 4,43 prosent hadde antistoffer. Byen har 11 millioner innbyggere, og testresultatene tyder på at om lag en halv million mennesker har vært smittet.

Ifølge offisielle tall fra helsemyndighetene i Wuhan er det registrert 50.354 tilfeller av covid-19 i byen.

Forekomsten av antistoffer er ifølge undersøkelsen langt større i Wuhan enn i andre byer både i Hubei-provinsen og ellers i Kina.

I byene utenfor Hubei er det kun påvist antistoffer i to av de over 12.000 personene som det er analysert prøver fra.

Personvernpolicy