Löfven dro på kjøpesenter i jula – hadde oppfordret til å unngå trengsel

<p>Sveriges statsminister Stefan Löfven dro på julehandel. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB</p>
Sveriges statsminister Stefan Löfven dro på julehandel. Foto: Jonas Ekströmer / TT / NTB

To dager etter at den svenske regjeringen oppfordret svensker til å unngå å skape trengsel, var Stefan Löfven selv på et kjøpesenter i Stockholm.

– Han var der i et planlagt ærend, sier statsministerens presserådgiver Mikael Lindström til avisen Expressen.

Löfven besøkte kjøpesenteret Gallerian i sentrum av Stockholm 20. desember. 18. desember oppfordret den svenske regjeringen folk til å unngå trengsel.

– Jeg håper og tror at alle i Sverige forstår alvoret, sa Löfven blant annet da.

Handlet ikke julegaver

I Folkhälsomyndighetens anbefalinger står det blant annet at både individer og virksomheter har ansvar for å unngå trengsel, og at butikkhandel bør begrenses.

Lindström sier at Löfven ikke handlet julegaver, men vil ikke gå nærmere inn på hva statsministeren gjorde.

Justisminister Morgan Johansson har måttet beklage at han var på et kjøpesenter i Lund i romjula. Han sa at han hadde opptrådt uforsiktig, noe også statsminister

«Den politiske prisen vil sannsynligvis være veldig høy»

I en politisk kommentar i Expressen skriver Viktor Barth-Kron dette:

«Hvem skal ta statsministeren på alvor, når han nå vil ha ekstraordinære fullmakter til å stenge store deler av samfunnet - for eksempel butikker i kjøpesentre? Hva denne pinlige historien betyr i et lengre perspektiv gjenstår å se, men det ville trolig være en feil å undervurdere irritasjonen blant de mange svenskene som har gitt opp ting de ønsket å gjøre (og kjøpe) det siste året. Man kan nesten håpe at statsministeren fant noe veldig hyggelig under sine besøk på kjøpesenteret. Den politiske prisen vil sannsynligvis være veldig høy», heter det i kommentaren.

Video: – Tusenvis kommer til å dø

Personvernpolicy