Åpen for alle - alltid

Mutasjonsviruset var i Tyskland i november

Ansatte ved et vaksinesenter i Berlin står klare til å starte massevaksinasjonen søndag. Tirsdag bekrefter myndighetene i Nord-Tyskland at den mer smittsomme virusvarianten har vært i Tyskland siden november. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Ansatte ved et vaksinesenter i Berlin står klare til å starte massevaksinasjonen søndag. Tirsdag bekrefter myndighetene i Nord-Tyskland at den mer smittsomme virusvarianten har vært i Tyskland siden november. Foto: Markus Schreiber / AP / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den muterte og trolig mer smittsomme coronavarianten som ble oppdaget i Storbritannia, har sirkulert i Tyskland siden november.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Varianten ble påvist hos en mann som ble smittet i november og senere døde, opplyser helsemyndighetene i den nordlige delstaten Niedersachsen i en uttalelse tirsdag.

– Dette er den samme varianten som har skyld i en stor andel av tilfellene oppdaget i det sørlige England, står det videre.

Også kona til mannen ble smittet av virusvarianten. Paret ble syke etter at datteren deres hadde vendt hjem fra et besøk i Storbritannia. Myndighetene tror datteren ble smittet av virusvarianten under oppholdet.