Britisk fly landet på Arlanda tross flyforbud

Et fly fra British Airways landet på Arlanda.
Et fly fra British Airways landet på Arlanda. Foto: British Airways
Artikkelen fortsetter under annonsen

Til tross for at Sverige har innført flyforbud fra Storbritannia, landet et British Airways-fly på Arlanda-flyplassen lørdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

29 personer har sluppet inn i Sverige fra Storbritannia uten å ha testet seg eller fått krav om karantene, skriver Aftonbladet.

Sjefen for det svenske grensepolitiet, Patrik Engström, sier at de ikke vet hvordan det kunne skje.

– Vi ble tatt på senga da vi så at det var passasjerer om bord. Hvordan det kan ha seg, må Transportstyrelsen finne ut, sier han til Svenska Dagbladet.

Innreiseforbudet ble innført etter funnet av en ny koronavariant i Storbritannia.

– Det virker som om det har skjedd en misforståelse. Dette er i strid med flyforbudet, som er absolutt. Det skal ikke forekomme persontrafikk i luften mellom landene nå, sier pressesjef Mikael Andersson i Transportstyrelsen.

Han sier at de har kontaktet British Airways og britiske luftfartsmyndigheter.

Det var 33 passasjerer om bord på flyet, som kom fra London. 29 av dem var svenske statsborgere, og fire var finner som skulle reise videre, skriver Aftonbladet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Sverige sluttet seg 20. desember til en stadig lengre liste av EU-land som har innført flyforbud og reiserestriksjoner for Storbritannia.

Mutasjonen som Storbritannia har oppdaget og som har fått navnet VUI 202012/01, anslås å være 70 prosent mer smittsom enn den opprinnelige varianten av coronaviruset. Mutasjonen har også blitt påvist i Danmark, Nederland, Island, Italia og Australia. Utviklingen har ført til at mange land har stanset flygninger fra Storbritannia.