DPA: Storbritannia og EU enige om fiskeri i brexitavtale

Artikkelen fortsetter under annonsen

Storbritannia og EU har blitt enige om fiskeri i en mulig handelsavtale etter brexit, men detaljer gjør arbeidet vanskelig, sier en kilde til DPA.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ifølge en kilde nær forhandlingene er EU og Storbritannia enige om de overordnede prinsippene angående tilgang til fiskefarvann.

I henhold til den generelle avtalen vil EU beholde to tredjedeler av sine fiskerettigheter i britisk farvann, sier kilden. Ifølge medieoppslag vil det gjelde i fem år.

Likevel gjør noen siste detaljer det vanskelig for partene, opplyser kilden. Ifølge BBC kan det gå «noen få timer» før samtalene om en handelsavtale avsluttes.

En fransk regjeringskilde opplyste onsdag kveld at Storbritannia har kommet med store innrømmelser knyttet til uløste temaer innen fiskeri, som har vært ett av temaene det har vært vanskeligst å bli enige om.

– Fiskeri er i prinsippet avtalt. Men det blir fortsatt diskutert detaljer, og det er ikke overraskende med litt vanskeligheter i siste øyeblikk, sa Irlands utenriksminister Simon Coveney til RTE torsdag morgen.