Irsk minister antyder floke i innspurten med brexitavtale

Irlands utenriksminister Simon Coveney spør seg om det har dukket opp en floke i forhandlingsinnspurten.
Irlands utenriksminister Simon Coveney spør seg om det har dukket opp en floke i forhandlingsinnspurten. Foto: Virginia Mayo / AP/NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

Irlands utenriksminister Simon Coveney forventer enighet om en brexitavtale julaften, men spør seg om det har dukket opp en floke i forhandlingsinnspurten.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg hadde håpet at jeg kunne snakke med dere mens de store nyhetene ble annonsert i Brussel og London, men vi forventer dem likevel senere i dag, sier Coveney i et intervju med RTE-programmet Morning Ireland julaften morgen.

Flere kilder har julaften meldt at en handelsavtale mellom EU og Storbritannia er nært forestående og at en telefonsamtale mellom EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen og Storbritannias statsminister Boris Johnson skulle bringe avtalen i havn. En varslet pressekonferanse om saken er blitt utsatt i flere omganger julaften.

Et av de siste temaene som diskuteres, er fiskeri, noe som har vært vanskelig å enes om.

– Fiskeri er i prinsippet avtalt. Men det blir fortsatt diskutert detaljer, og det er ikke overraskende med litt vanskeligheter i siste øyeblikk, sier Coveney.