Regimekritikeren Jimmy Lai er løslatt i Hongkong

Demokratiforkjemperen Jimmy Jimmy var lørdag 12. desember på vei til en rettshøring i Hongkong, der han ble tiltalt for brudd på den nye kinesiske sikkerhetsloven. Onsdag er han ute på kausjon. Foto: Kin Cheung / AP / NTB
Demokratiforkjemperen Jimmy Jimmy var lørdag 12. desember på vei til en rettshøring i Hongkong, der han ble tiltalt for brudd på den nye kinesiske sikkerhetsloven. Onsdag er han ute på kausjon. Foto: Kin Cheung / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den regimekritiske mediemogulen Jimmy Lai er løslatt på kausjon i Hongkong. Lai er tiltalt for brudd på Kinas nasjonale sikkerhetslov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Blant vilkårene for løslatelsen er at han går i husarrest og ikke legger ut innlegg på sosiale medier.

Lai, som driver den Beijing-kritiske avisa Apple Daily, ble pågrepet og tiltalt for svindel 3. desember. 12. desember ble han også tiltalt for å ha konspirert med utenlandske aktører.

Lai er blant flere demokratiforkjempere som den siste tiden er blitt pågrepet i Hongkong, der flere nå frykter nå at man ser et tilbakeslag for demokrati og rettigheter.

Den nye kinesiske sikkerhetsloven ble innført 30. juni. Den forsterket Beijings kontroll over Hongkong, forbød enkelte politiske ytringer og slo enda hardere ned på demokratidemonstrasjonene i landet.