FN erklærer internasjonal epidemidag

Informasjonsutveksling, vitenskapelig kunnskap og praktisering av rutiner er noen av tiltakene som FNs hovedforsamling vil at den nye årsmarkeringen skal brukes til. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB
Informasjonsutveksling, vitenskapelig kunnskap og praktisering av rutiner er noen av tiltakene som FNs hovedforsamling vil at den nye årsmarkeringen skal brukes til. Foto: Jae C. Hong / AP / NTB Foto: NTB scanpix

FNs hovedforsamling har vedtatt en resolusjon om å gjøre 27. desember til den årlige internasjonale epidemiforberedelsesdagen.

Hensikten er å rette fokus på behovet for å styrke globale tiltak for å hindre nye pandemier i framtiden.

Hovedforsamlingens 193 medlemsland understreker behovet for solide helsesystem og gir uttrykk for dyp bekymring over at man uten internasjonal oppmerksomhet, kan risikere framtidige epidemier som overgår tidligere utbrudd, både når det gjelder alvorlighetsgrad og omfang.

Forsamlingen ber derfor Verdens helseorganisasjon (WHO) om å tilrettelegge for at den nye internasjonale epidemiforberedelsesdagen brukes til å utveksle informasjon, vitenskapelig kunnskap og rutiner for å hindre og håndtere lokale, nasjonale, regionale og internasjonale epidemier.

Personvernpolicy