Trump prøvde å presse Georgias guvernør

President Donald Trump prøvde å presse guvernøren i Georgia til å kalle inn til et ekstramøte i delstatens lovgivende forsamling med sikte på å omstøte valget.

Trump kom med kravet i en telefonsamtale med statens republikanske guvernør Brian Kemp lørdag. Kemp avviste kravet.

Det er en høytstående tjenestemann i Georgia som forteller om samtalen under dekke av anonymitet, ifølge Washington Post og andre medier. En kilde i Det hvite hus bekrefter samtalen.

Samtalen fant sted noen timer før Trump skulle holde et valgmøte i Georgia til støtte for to republikanske senatorer som må gjennom en ny valgrunde i januar.

Trump er besatt av sitt nederlag i presidentvalget, og hans kampanje for å omstøte valget, overskygger valgkampen i Georgia.

Republikanerne i Kongressen og i Georgia frykter at Trump skal ødelegge for de to senatorene ved å fokusere mer på sitt eget nederlag enn på senatorene han drar til Georgia for å støtte.

Frykten er at republikanere som er frustrert over ham, unnlater å stemme, eller at hans tilhengere tror på påstanden om at presidentvalget var preget av juks, og derfor holder seg hjemme ved senatorvalget 5. januar.

Valget i Georgia avgjør hvem som får flertall i Senatet i minst to år framover, noe som er svært viktig for påtroppende president Joe Biden. Om demokratene vinner begge setene, blir det 50–50 i Senatet, og påtroppende visepresident Kamala Harris' stemme avgjør ved stemmelikhet.

Personvernpolicy