Brexit-samtalene gjenopptas søndag

EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen møter pressen etter en telefonsamtale med den britiske statsministeren Boris Johnson om brexit-samtalene.
EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen møter pressen etter en telefonsamtale med den britiske statsministeren Boris Johnson om brexit-samtalene. Foto: Julien Warnand / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Handelssamtalene mellom EU og Storbritannia gjenopptas søndag etter at de ble avbrutt fordi partene ikke kom nærmere hverandre.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

De nye samtalene ble kunngjort av statsminister Boris Johnson og EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen etter en telefonsamtale de to hadde lørdag.

Samtalen varte i rundt en time, men de greide ikke å bli enig om annet enn en felles erklæring om gjenopptakelse av samtalene.

I erklæringen sier de at videre anstrengelser må til for å se om det er mulig å bygge bro over de betydelige forskjellene som fortsatt eksisterer mellom partene.

Samtalene gjenopptas mellom sjefforhandlerne Michel Barnier og David Frost i Brussel søndag, og Johnson og von der Leyen har avtalt å snakke sammen igjen mandag kveld.

Samtalene ble fredag satt på pause da partene ikke greide å komme nærmere hverandre. Årsaken til at framgangen blokkeres, er uenighet om konkurranseregler, rettigheter og plikter og om fiskeri.

Det haster å komme fram til en avtale siden utløpsdatoen for overgangsavtalen 31. desember begynner å nærme seg med stormskritt.