Midlertidig serbisk-ortodoks patriark innlagt på sykehus med corona

Kisten med den avdøde patriarken Irinej under begravelsesseremonien i Beograd 21. november. To av de øverste lederne i den serbisk-ortodokse kirken har dødd etter at de testet positivt for koronaviruset. Nå er også patriarkens midlertidige etterfølger innlagt på sykehus med covid-19.
Kisten med den avdøde patriarken Irinej under begravelsesseremonien i Beograd 21. november. To av de øverste lederne i den serbisk-ortodokse kirken har dødd etter at de testet positivt for koronaviruset. Nå er også patriarkens midlertidige etterfølger innlagt på sykehus med covid-19. Foto: Darko Vojinovic / AP

Biskop Hrizostom, som tok over som patriark i den serbisk-ortodokse kirken da hans forgjenger døde av covid-19, er lagt inn på sykehus med coronasmitte.

Hrizostom ble fredag innlagt på sykehus i Beograd etter å ha testet positivt for coronasmitte. Den serbisk-ortodokse kirken gir ingen detaljer om helsetilstanden hans.

68-åringen tok over som midlertidig leder for den serbisk-ortodokse kirken i slutten av november, etter at patriarken Irinej døde av covid-19. Irinej ble smittet etter å ha ledet begravelsen til en annen kirkeleder som hadde dødd av viruset.

Begravelsen til Irinej 22. november ble ledet av Hrizostom. Verken han eller de fleste andre kirkelederne brukte munnbind i begravelsen, der flere tusen deltok.

Personvernpolicy