Danske dømt for oppbevaring av 30 kilo hasj i Bergen

En dansk statsborger i 20-årene er dømt etter at politiet fant 29,5 kilo hasj i en oppbevaringsboks han hadde leid på Bergen stasjon.
En dansk statsborger i 20-årene er dømt etter at politiet fant 29,5 kilo hasj i en oppbevaringsboks han hadde leid på Bergen stasjon. Foto: Marit Hommedal / NTB
Artikkelen fortsetter under annonsen

En dansk statsborger er dømt til to og et halvt års fengsel etter at han hadde lagt en bag med 30 kilo hasj i en oppbevaringsboks på jernbanestasjonen i Bergen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Mannen i 20-årene tilsto ifølge dommen umiddelbart at det var hans hasj etter at politiet fant 29,5 kilo hasj i en oppbevaringsboks han hadde leid på jernbanestasjonen. Politiet ble oppmerksomme på ham etter å ha blitt tipset av vektere på stasjonen.

– Vektere kontaktet politiet fordi de reagerte på hans atferd, sa politiadvokat Bernt Kallevik Dahlsveen i Vest politidistrikt til Bergens Tidende i oktober.

Hendelsen skjedde i september i år, og saken gikk som en tilståelsessak i Bergen tingrett onsdag denne uken.

Selv om han tilsto å ha transportert og oppbevart hasjen, ville han ikke si hvem han fikk hasjen av og hvem han skulle frakte den til, utover at han skulle få betalt for oppdraget.

Mannen fikk rundt seks måneders fradrag i straffen på grunn av den uforbeholdne tilståelsen.