Minst 5.500 soldater drept i krigen om Nagorno-Karabakh

Aserbajdsjanske soldater feirer etter å ha rykket inn i Lacin-området, som tidligere var kontrollert av armenske separatister.
Aserbajdsjanske soldater feirer etter å ha rykket inn i Lacin-området, som tidligere var kontrollert av armenske separatister. Foto: Emrah Gurel / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

2.783 aserbajdsjanske soldater ble drept i kampene mot armenske separatister i og rundt Nagorno-Karabakh, opplyser landets forsvarsdepartement.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Samtidig opplyser armenske myndigheter at de har identifisert 2.718 drepte soldater på sin side. Det betyr at minst 5.501 soldater mistet livet. FN har meldt om minst 130 sivile dødsfall i forbindelse med krigen.

Armenskstøttede separatister tok kontroll over Nagorno-Karabakh og flere omkringliggende regioner da Sovjetunionen gikk i oppløsning i 1991.

Tidligere i høst gikk aserbajdsjanske styrker til angrep i et forsøk på å gjenerobre området, som verdenssamfunnet ser på som en del av Aserbajdsjan.

Med russisk bistand ble det til slutt meklet fram en våpenhvile der Armenia gikk med på å overlate de tre distriktene Aghdam, Kalbajar og Lacin til Aserbajdsjan.