Den svenske moren er ikke lenger mistenkt for lovbrudd

En kvinne som var mistenkt for å holdt sinn sønn innesperret i en leilighet i 28 år, er ikke lenger mistenkt for å ha begått noe lovbrudd. Her arbeider politi utenfor leiligheten der mannen ble funnet. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB
En kvinne som var mistenkt for å holdt sinn sønn innesperret i en leilighet i 28 år, er ikke lenger mistenkt for å ha begått noe lovbrudd. Her arbeider politi utenfor leiligheten der mannen ble funnet. Foto: Claudio Bresciani / TT / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Den svenske kvinnen i 70-årene, som ble pågrepet og siktet for å ha holdt sin sønn isolert i 28 år, er ikke lenger mistenkt for noe lovbrudd.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Statsadvokat Emma Olsson sier torsdag at det ikke lenger finnes noen mistanke om at kvinnen, som ble løslatt onsdag, har begått lovbrudd.

– I løpet av dagene der vi har jobbet med saken og kvinnen har sittet i varetekt, har vi egentlig ikke funnet noe bevis som styrker hypotesen om at det foreligger noe lovbrudd, sier Olsson til Aftonbladet.

Mannen skal ha sagt i avhør at han kunne forlate leiligheten når han ville, forklarer Olsson.

– Det er en sak for helse- og sosialtjenesten, men ikke for rettsvesenet, sier hun videre.

Medtatt

Kvinnen ble pågrepet under mistanke om frihetsberøvelse samt grov vold som resulterte i kroppsskade og sykdom. Hun har nektet straffskyld.

Sønnen, som nå er 41 år, ble funnet svært medtatt i en leilighet i Haninge, sør for Stockholm, søndag kveld. Han ble ført til Karolinska universitetssykehus, der han ble operert for sine skader.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Ikke innelåst

Det var søsteren som fant mannen i leiligheten, der hun mener han skal ha levd isolert i 28 år. Hun har sagt at han ikke var fysisk innelåst, noe som også har blitt bekreftet til Expressen av flere naboer.

– Men han var så mentalt nedbrutt at han ikke har noen forankring til samfunnet utenfor, sa søsteren, som hevder moren styrte ham «som en sektleder».