30 prosent økning i coronatilfeller i Amerika på én måned

<p>Til sammen ble det registrert over 6 millioner nye coronatilfeller i Amerika i november. Bildet viser en 76 år gammel kvinne som ble behandlet for covid-19 på et sykehus i Venezuelas hovedstad Caracas i høst. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB</p>
Til sammen ble det registrert over 6 millioner nye coronatilfeller i Amerika i november. Bildet viser en 76 år gammel kvinne som ble behandlet for covid-19 på et sykehus i Venezuelas hovedstad Caracas i høst. Foto: Ariana Cubillos / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Totalantallet registrerte smittetilfeller i Nord-Amerika, Latin-Amerika og Karibia har økt med nesten 30 prosent på én måned.

Den panamerikanske helseorganisasjonen Paho offentliggjorde onsdag oppdaterte tall. De viser at det innen utgangen av oktober var registrert til sammen 20,5 millioner smittetilfeller i områdene.

Innen utgangen av november hadde tallet klatret til 26,9 millioner. Det skyldes blant annet en kraftig smitteøkning i Nord-Amerika. De aller fleste smittetilfellene er påvist i USA, som registrerte over 150.000 daglige smittetilfeller forrige måned.

Canada opplever nye utbrudd på sykehjem og i omsorgsboliger, og Paho er også bekymret over stigende smitte i Brasil og på Cuba.

Personvernpolicy