800.000 doser er klare til bruk i Storbritannia til uken

Helseminister Matt Hancock hilser på fotografene på vei inn i statsministerboligen i London onsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB
Helseminister Matt Hancock hilser på fotografene på vei inn i statsministerboligen i London onsdag. Foto: Kirsty Wigglesworth / AP / NTB Foto: NTB scanpix

Nødvendig testing er gjort for at 800.000 doser med coronavaksine kan tas i bruk til uken i Storbritannia, opplyser helseministeren.

I Underhuset opplyste Matt Hancock at regjeringen har bestilt 40 millioner doser av Pfizer-vaksinen, nok til å gi 20 millioner briter to injeksjoner hver.

– Dette er et monumentalt skritt i riktig retning. Det er ikke snakk om hvis, men når. Dette er en dag å huske i et år vi helst vil glemme, sa Hancock.

Helseministeren betegnet distribusjonen av vaksinen som en av de største logistikkoperasjonene som det sivile samfunn noen gang har stått overfor. Han opplyste at vaksinen vil bli distribuert av sentralt plasserte sykehus og at 50 allerede er klare til å sette i gang til uken.

Etter hvert vil legekontorer, apoteker, konferansesenter og sportsarenaer blir steder der vaksinen kan bli gitt.

Personvernpolicy