Trump har gått til sak for å diskvalifisere stemmer i Wisconsin

Valgobservatører til venstre observerte 20. november stemmetelling i Wisconsin. Nå har president Donald Trump avlagt et søksmål i delstaten der han forsøker å få tusenvis av stemmer diskvalifisert. Foto: Nam Y. Huh / AP / NTB
Valgobservatører til venstre observerte 20. november stemmetelling i Wisconsin. Nå har president Donald Trump avlagt et søksmål i delstaten der han forsøker å få tusenvis av stemmer diskvalifisert. Foto: Nam Y. Huh / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

President Donald Trump har levert inn et søksmål der han forsøker å få flere tusen Wisconsin-stemmer diskvalifisert.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Søksmålet tirsdag kom dagen etter at delstatens guvernør Tony Evers og lederen for valgkomiteen kunngjorde Joe Bidens valgseier i Wisconsin. Etter en omtelling av stemmene i fylkene Dane og Milwaukee, ble det klart at Biden vant med nær 20.700 stemmer.

Trump har hevdet at valgfusk har vært utslagsgivende Wisconsin-regionene der han tapte. Søksmålet tar i hovedsak sikte på å diskvalifisere stemmene fra personer som ikke fysisk møtte opp på stemmelokalet.

– Folket i Wisconsin fortjener en valgprosess der loven er håndhevet likt, sier Trumps Wisconsin-advokat Jim Troupis.

Talsperson for guvernør Tony Evers understreker at valget gikk riktig for seg.

– Valget var trygt, rettferdig og effektivt, sa Britt Cudaback.

Trump og hans støttespillere har avlagt lignende søksmål i andre stater som var utslagsgivende for presidentvalget som Joe Biden vant. I Arizona har blant annet den republikanske politikeren Kelli Ward gått til søksmål med mål om å få Bidens seier annullert.

Men presidenten er i ferd med å gå tom for tid ettersom valgdelegatforsamlingen som offisielt bekrefter valgresultatet, møtes 14. desember.