UD sliter med å hjelpe nordmenn i krigsherjede Tigray

Rundt åtte nordmenn befinner seg i den krigsrammede Tigray-regionen i Etiopia. Utenriksdepartementet (UD) har problemer med å hjelpe dem.

Flyktninger fra Tigray i Etiopia fikk tirsdag hjelp av bistandsarbeidere i flyktningleiren Umm Rakouba i Øst-Sudan. Ifølge Utenriksdepartementet sitter flere nordmenn fast i Tigray, som i ukevis har vært under angrep fra etiopiske regjeringsstyrker. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB
Flyktninger fra Tigray i Etiopia fikk tirsdag hjelp av bistandsarbeidere i flyktningleiren Umm Rakouba i Øst-Sudan. Ifølge Utenriksdepartementet sitter flere nordmenn fast i Tigray, som i ukevis har vært under angrep fra etiopiske regjeringsstyrker. Foto: Nariman El-Mofty / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Telefonnettet er nede, luftrommet er stengt, og det er ikke trygt å ferdes på veiene. Dette gjør arbeidet med å hjelpe folk ut veldig vanskelig, opplyser kommunikasjonsrådgiver Guri Solberg i UD til NTB.

UD kjenner til rundt åtte norske borgere som er i Tigray.

– Ambassaden i Addis Abeba jobber sammen med EU og FN for å få europeiske borgere ut på FN-konvoier. Til nå har det gått tre FN-konvoier ut fra regionen. To nordmenn har så langt kommet seg ut på denne måten, legger hun til.