Danmark vil coronateste alle unge i 17 kommuner

Statsminister Mette Frederiksen er bekymret over de økende smittetallene. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB
Statsminister Mette Frederiksen er bekymret over de økende smittetallene. Foto: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix via AP / NTB Foto: NTB scanpix

Regjeringen i Danmark vil teste av alle unge i 17 kommuner før jul for å få bukt med smitten i hovedstaden København og omegn.

– Smittetallene er bekymringsfullt høye. Og nivået særlig i hovedstadsområdet er for høyt, skrev statsminister Mette Frederiksen i et Facebook-innlegg før tiltakene ble presentert tirsdag.

Skjerpede og målrettede tiltak innføres i til sammen 17 kommuner og skal gjelde fram til 2. januar.

– Vinteren har bare så vidt begynt. Vi har fortsatt noen harde måneder foran oss, sier statsministeren.

Regjeringen setter inn ekstra mannskap for å teste alle unge i de aktuelle kommunene, deriblant Frederiksberg, København, Ishøj og Brøndby. Bakgrunnen er at smitten er spesielt høy blant unge.

– Vi lager særlige tiltak for at få testet unge i alderen 15–25 år i 17 hovedstadskommuner for covid-19 innen jul, sier helseminister Magnus Heunicke.

I tillegg oppfordres det til hjemmekontor i de 17 kommunene, i skolene innføres det forbud mot undervisning på tvers av klassene, og det kommer nye restriksjoner for detaljhandelen for hele landet.

Personvernpolicy