Trumps koronarådgiver trekker seg

Scott Atlas, en vitenskapelig rådgiver for president Donald Trump som var skeptisk til tiltak for å kontrollere koronavirusutbruddet, forlater Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB
Scott Atlas, en vitenskapelig rådgiver for president Donald Trump som var skeptisk til tiltak for å kontrollere koronavirusutbruddet, forlater Det hvite hus. Foto: Evan Vucci / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Scott Atlas, en vitenskapelig rådgiver for president Donald Trump som var skeptisk til tiltak for å kontrollere koronavirusutbruddet, forlater Det hvite hus.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Det hvite hus bekrefter at nevroradiologen ved Stanford University, som fra før ikke hadde erfaring med samfunnsmedisin og infeksjonssykdommer, har trukket seg fra det midlertidige engasjementet. Atlas bekreftet selv avgjørelsen på Twitter.

Atlas ble hentet inn som koronarådgiver i sommer, og han havnet umiddelbart på kollisjonskurs med ledende smittevernrådgivere som Anthony Fauci og Deborah Birx fordi han var motstander av strenge koronatiltak.

Atlas har blant annet spilt ned betydningen av munnbind for å hindre spredningen av viruset, og i oktober fjernet Twitter en melding de omtalte som villedende fra Atlas.