Skottlands førsteminister vil ha ny folkeavstemning om uavhengighet i 2021

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon vil igjen forsøke å få Skottland løsrevet fra Storbritannia. Siden forrige folkeavstemning har Storbritannia forlatt EU, noe et stort flertall av skotske velgere var imot.
Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon vil igjen forsøke å få Skottland løsrevet fra Storbritannia. Siden forrige folkeavstemning har Storbritannia forlatt EU, noe et stort flertall av skotske velgere var imot. Foto: Virginia Mayo / AP
Artikkelen fortsetter under annonsen

Skottlands førsteminister Nicola Sturgeon sier hun vil ha en ny folkeavstemning om uavhengighet hvis hennes nasjonalistparti SNP vinner valget i mai.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Sturgeon, som leder den skotske regjeringen, sier hun vil bruke valget til enda en gang å forsøke å sikre skotsk uavhengighet.

– I mai vil vi be dere, Skottlands folk, om å gi oss deres tillit til å fortsette oppgaven med å bygge et bedre land, sa Sturgeon på partiets digitale landsmøte mandag.

– Jeg vil be om deres tillatelse, ingen andres, for at det holdes en lovlig folkeavstemning om uavhengighet i den tidlige fasen av det nye parlamentet, sa hun videre.

I folkeavstemningen i 2014 stemte skottene nei til uavhengighet og ja til å forbli en del av Storbritannia.