Mistenkt i Maddie McCann-saken flyttes til annet fengsel

Mannen som er mistenkt for å ha bortført og drept den britiske jenta Madeleine McCann i Portugal i 2007, skal flyttes til et fengsel lenger sør i Tyskland.

Påtalemyndigheten opplyste mandag at etterforskningen av flere mulige seksualforbrytelser, kommer til å fortsette i Niedersachsen.

– Hvorvidt og når det blir reist tiltale i disse sakene, kan vi ikke forutsi på nåværende tidspunkt, men jeg er trygg på at relevante etterforskninger vil bli fullført raskere enn i Maddie-saken, muligens i løpet av de nærmeste månedene, sier statsadvokat Hans Christian Wolters i Braunschweig.

Avisen Bild har tidligere meldt at 43-åringen skal flyttes fra Kiel til Wolfenbüttel.

For ti dager siden avviste en tysk domstol mannens anke når det gjaldt en tidligere voldtektsdom. Han ble i fjor kjent skyldig i å ha voldtatt en 72 år gammel amerikansk kvinne i hennes bolig i Praia de Luz i Portugal i 2005. Det var her treåringen Madeleine forsvant fra familiens ferieleilighet i 2007.

Personvernpolicy