USA stålsetter seg: – Som om en naturkatastrofe rammet alle 50 delstatene samtidig

Det hvite hus' koordinator for Coronavirus-avdelingen Deborah Birx advarer mot konsekvensene av helgens Thanksgiving-trafikk.
Det hvite hus' koordinator for Coronavirus-avdelingen Deborah Birx advarer mot konsekvensene av helgens Thanksgiving-trafikk. Foto: Tasos Katopodis / AFP/NTB

Amerikanske myndigheter og leger forbereder seg på konsekvensene av Thanksgiving-feiringen i USA.

Myndighetene i USA har kommet med en klar oppfordring til alle som var på reisefot i sammenheng med Thanksgiving-feiringen i USA i helgen.
– Hvis du eller noen i din familie har vært på reisefot må du regne med at du er smittet og teste deg, sier lege Deborah Birx, som leder Det hvite hus’ corona-avdeling til CBS.

Rekordmange reisende

Søndag passerte rekordmange reisende sikkerhetskontrollene på amerikanske flyplasser. Ikke siden februar har så mange lagt ut på reise i USA. Myndighetene frykter kapasiteten ved sykehusene vil bli sprengt.
– Sykehusene har ikke sjans å forberede seg på hva som kommer, sier lege Megan Ranney til CNN.

Advarer mot konsekvensene

Ifølge Covid Tracking Program satte sykehusene i USA en ny dyster rekord søndag med over 93.000 innlagte som følge av coronaviruset. Kapasiteten er allerede sprengt, og nå ventes det et nytt smittehopp.
– Dette er som om en naturkatastrofe rammet alle 50 delstatene samtidig. Vi har ikke nok sengeplasser, og vi har ikke nok helsepersonell, sier Ranney.
På grunn av inkubasjonstiden vil konsekvensene av Thanksgiving-feiringen først vise seg neste uke, og vil trolig påvirke landet i flere uker fremover.

Personvernpolicy