Biden bekrefter at han vil ha tidligere sentralbanksjef Yellen som finansminister

Tidligere sentralbanksjef Janet Yellen er første kvinne som er nominert til toppjobben som USAs finansminister.
Tidligere sentralbanksjef Janet Yellen er første kvinne som er nominert til toppjobben som USAs finansminister. Foto: Andrew Harnik / AP

Påtroppende president Joe Biden vil ha tidligere sentralbanksjef Janet Yellen som sin finansminister. Hun blir den første kvinnen i denne toppstillingen.

Bidens overgangsteam bekreftet mandag også nominasjonen av andre ledere, Neera Tanden som leder av budsjettkontoret og Cecilia Rouse som sjef for Rådet for økonomiske saker.

Yellens navn har sirkulert en stund, og det er ventet en tung prosess i Kongressen med å få henne godkjent. Hun ligger i strid med flere republikanere, og har sågar motstandere i eget parti. Men det er til sjuende og sist ventet at demokratene vil følge partilinjen og få henne akseptert.

Påtroppende president Biden har også gjort en annen viktig utnevnelse. Han har utpekt toppsjefen for universitetet i Delaware, Tony Allen, til å lede komiteen som skal arrangere selve innsettelsesseremonien 20. januar.

Komiteen samarbeider med Kongressen om det som skjer i Washington denne merkedagen, blant annet flere tilstelninger, markeringer og ikke minst ball og festligheter.

Personvernpolicy