Over 300 pågrepet etter nye demonstrasjoner i Hviterussland

<p></p><p>Demonstranter i Minsk i forrige uke. Denne helgen har de valgt en annet taktikk og arrangert en rekke forskjellige demonstrasjoner i alle Minsks bydeler. Foto: AP / NTB</p>
Demonstranter i Minsk i forrige uke. Denne helgen har de valgt en annet taktikk og arrangert en rekke forskjellige demonstrasjoner i alle Minsks bydeler. Foto: AP / NTB Foto: NTB scanpix

Demokratidemonstranter i Hviterussland har valgt en ny taktikk etter at myndighetene har slått hardere ned på protestene. Likevel ble 320 pågrepet søndag.

Det opplyser menneskerettsorganisasjonen Viasna.

Søndag samlet grupper av demonstranter seg til protest i hver enkelt av Minsks bydeler, samt i andre byer i landet. Grupper på noen hundre eller noen tusen deltok i de spredte aksjonene.

Ifølge lokale opposisjonsmedier var det et 20-tall slike protester i alle Minsks bydeler, noe som førte til at politiet desperat har måttet reise fra distrikt til distrikt for å få kontroll. Rundt 250 demonstranter ble pågrepet i byen.

På samme måte som foregående søndager var T-banestasjoner i sentrum stengt og mobilnettet delvis stengt. Et stort antall sikkerhetsstyrker var utplassert.

Mange meldinger om tortur og mishandling i fengslene

Politiet brukte blant annet tåregass og sjokkgranater for å bryte opp folkemengdene i Minsk. Demonstranter ble jaget inn i bygårder og slått med batong, ifølge Viasna.

Motstandere av president Aleksandr Lukasjenko har demonstrert hver søndag siden valget i august, som de mener var preget av juks.

Tusenvis av mennesker er pågrepet, og det er kommet mange meldinger om tortur og mishandling i fengslene.

Personvernpolicy