Fauci: Ta vaksinen også hvis du har vært koronasmittet

USAs øverste smittevernekspert Anthony Fauci, her under en pressekonferanse i Det hvite hus tidligere denne måneden, anbefaler koronavaksine også for folk som har vært smittet. Foto: Susan Walsh / AP / NTB
USAs øverste smittevernekspert Anthony Fauci, her under en pressekonferanse i Det hvite hus tidligere denne måneden, anbefaler koronavaksine også for folk som har vært smittet. Foto: Susan Walsh / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

USAs øverste smittevernekspert Anthony Fauci råder amerikanere som allerede har vært smittet av koronaviruset, til å vaksinere seg uansett.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Jeg synes de burde ta vaksinen, sier Fauci i et intervju med nyhetsbyrået McClatchy Washington Bureau.

Oppfordringen går både til de som har hatt påvist koronasmitte og de som tror at de kan ha vært smittet. Begge gruppene bør uansett la seg koronavaksinere når vaksinene er klare, mener Fauci.

Han sier også at det er ingen grunn til å tro at det vil være skadelig å ta vaksinen for dem som allerede har hatt covid-19.

– Jeg synes ikke det burde være noe å bekymre seg for i det hele tatt, sier Fauci.

Vaksineeksperter antar at de kommende koronavaksinene vil kreve årlige vaksineringer, på tilsvarende måte som med influensavaksiner.