Flere titall innesperret i gullgruve i Zimbabwe

<p></p><p>Nysgjerrige tilskuere følger nøye med når redningsarbeidere er opptatt med å installere en vannpumpe for å tømme vann fra en gruvesjakt, slik at de kan få tilgang til minst 40 uformelle gullgravere fanget inne i en kollapset sjakt ved Ran Mine i Bindura 26. november 2020. Foto: AFP</p><p></p>
Nysgjerrige tilskuere følger nøye med når redningsarbeidere er opptatt med å installere en vannpumpe for å tømme vann fra en gruvesjakt, slik at de kan få tilgang til minst 40 uformelle gullgravere fanget inne i en kollapset sjakt ved Ran Mine i Bindura 26. november 2020. Foto: AFP Foto: Jekesai Njikizana / AFP

Rundt 40 personer er innesperret etter at en sjakt i en nedlagt gullgruve i Zimbabwe kollapset, opplyser gruvearbeidernes fagforening i landet.

Ulykken skjedde i byen Bindura, rundt 70 kilometer nord for hovedstaden Harare, opplyser Wellington Takavarash i foreningen.

AFPs journalister var vitne til at redningsarbeidere pumpet vann ut av en oversvømt hovedsjakt, i håp om å åpne en vei til gruvearbeiderne.

Ran-gruva omtales som nedlagt, men det var likevel aktivitet der.

– Vi forstår det slik at noen organiserte gruvesyndikater har drevet der, sier Nathan Nkomo, som representerer redningstjenesten.

– Etter at noen pilarer ble sprengt, kollapset hele gruva, sier han, og føyer til at det nøyaktige antallet som er rammet ikke er kjent. Seks arbeidere er reddet ut og brakt til sykehus.

Personvernpolicy