Spania lover gratis koronavaksine

En helsearbeider gjør en koronatest av en ansatt ved Teatro Real i Madrid. Den spanske regjeringen lover gratis og frivillig vaksine til folket. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB
En helsearbeider gjør en koronatest av en ansatt ved Teatro Real i Madrid. Den spanske regjeringen lover gratis og frivillig vaksine til folket. Foto: Bernat Armangue / AP / NTB Foto: NTB scanpix
Artikkelen fortsetter under annonsen

Det blir frivillig og gratis å vaksineres mot covid-19 i Spania. Først i rekken er folk i risikogruppene, kommer det fram i en vaksineplan lagt fram tirsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Vaksinering kan begynne så snart landets legemiddelbyrå godkjenner en vaksine til bruk. Det vil trolig skje i januar, sier helseminister Salvador Illa.

Først ut er beboere og personale i landets pleiehjem, før særdeles sårbart helsepersonell følger etter. Deretter vil vaksinen tilbys til andre helsearbeidere.

Håpet er at 2,5 millioner mennesker i landet kan være vaksinert innen mars. Planen definerer også 18 andre grupper som bør prioriteres fram til juli. Illa sier at regjeringen har prioritert basert på sårbarhet for covid-19, risiko for smitte, sosial og økonomiske følger av en potensiell infeksjon og faren for å spre smitten videre.

Spania, som har 47 millioner innbyggere, er blant landene som har blitt hardest rammet av pandemien i Europa. Til nå er om lag 1,6 millioner smittetilfeller registrert, og landet har mer enn 43.000 koronadødsfall.